TOP 5 svetskih koktela

BRZA PRIPREMA ZA PIKNIK
June 16, 2017
Originalna grčka musaka koju možete sami primpremiti
July 12, 2017
 
Letnje večeri teško je zamisliti bez koktela, a sigurni smo da i vi imate vaš omiljen. Ipak, nje na odmet da saznate koji su to najtraženiji kokteli u svetu. Neki su potpuno novi, a neki od njih, verovali ili ne, su nastali u prvoj polovini 20.veka, ali su još uvek potpuni hit.
 

For the fire starter

“Ron Zacapa Blazer”, Eau de Vie, Sydney and Melbourne, Australia

Ovaj koktel možete naći u Sidnejskim i Melburnskim barovima. Fascinantnog izgleda, a još upečatljivijeg ukusa. Odlikuje ga toplina ukusa, prošarana bitter gorčinom.

For the literary lover

“Forever Young”, Artesian Hotel Bar at The Langham, London, UK

Ovaj koktel po svemu je poseban. Čak je i led koji se koristi najmoderniji mogući. Da, dobro ste čuli - led koji ćete naći u ovom koktelu je napravljen po najmodernijnoj tehnologiji i traje duže od ostalih, tako da će vaš koktel znatno duže zadržati željenu temperaturu, a samim tim i ukus. Tokom vrelih letnjih dana, to je izuzetno korisno, složićete se. Fascinatnog izgleda i ukusa, ovaj koktel je pravi ritual. Služi se u metalnim činijama, a neza njegov zaboravan ukus kriva je Martini vodka, eukaliptus i ukusi citrusa.

 

For the sun lounger

“Cucumber Collins”, Living Room at W South Beach Hotel & Residences, Florida, USA

Ovaj koktel specifičnog ukusa je kombinacija votke, krastavca, svežeg limuna. Borovnica i pirinčanog sirćeta.

For the girls’ night out

“Lady’s Leg Cosmopolitan”, Eau de Vie, Sydney and Melbourne, Australia “Lady’s Leg Cosmopolitan” koktel je starijeg datuma, datira još iz kasnih 30 - ih 20.veka, ali i dalje je na listi svetski najtraženijih koktela. Ovo piće u sebi sadrži sok od brusnice, a istovremeno ga odlikuje kremasta i mekana struktura.

For the young at heart

“Vanilla Chocolate Malt”, Oxo Tower Bar, London, UK

U ovom koktelu možete uživati u London’s OXO Tower Bar -u, odakle se pru\a neponovljiv pogled na Temzu. Ukusi koji u ovom prelepom pi’u dominiraju su votka sa aromom vanile, bademovo mleko i duh Mocartove suve čokolade.
Restoran "Pink"


Solunskih boraca 16
Čukarica-Žarkovo

Telefoni

+381 11 2502 091
+381 64 6581 998
+381 11 2399 727
Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.