Prolećni boost energije

Šnenokle
March 23, 2018
Savršeno ukrašena jaja
April 4, 2018
 

Posle niza hladnih dana konačno nas je ogrejalo sunce. Ali, iako nam temperature oko dvadeset stepeni veoma prijaju, čini se da nisu dovoljne da bismo se osećali kao da smo u punoj snazi. Za to je krivac prolećni umor. Ko bi rekao da lepo vreme može neretko da prati i bezvoljnost, zevanje, smanjenu koncentraciju, brzo umaranje. Ukoliko se ovih dana baš ovako osećate znajte da niste jedini. Ovi simptomi česti su tokom prelaznog perioda, kada iz hladne zime pređemo u divno proleće.

 

Predstavljamo vam recept za ukusan i zdrav napitak koji će vas oduševiti svojim ukusom i rešiti simptome prolećnog umora.

Delikatna banana sa brusnicama i mlekom je odlična opcija za lagan, ali hranljiv doručak. Napitak se priprema vrlo jednostavno i postaće vaš omiljeni „slatkiš“.

Sastojci:

- 2 banane - 1,5 šolje mleka - 50 grama brusnice - 1 kašika meda

 

Priprema:
Za pripremu napitka najbolje je odabrati zrele, pa čak i neznatno prezrele banane. Umesto mleka, možete koristiti prirodni jogurt, a količina meda se može prilagoditi, ali i zameniti javorovim sirupom.
Banane oljuštite, iseckajte na komade i stavite u blender (secko). Dodajte brusnice i med, i miksirajte dok ne dobijete gustu homogenu smesu. Sipajte mleko, ili jodurt i opet miksirajte.
Napitak je spreman. Sipajte u čaše i možete dodati komadiće banane, preostale brusnice ili ovsene pahuljice sa nešto kaloričniji ali i dalje lagani doručak.

Prijatno!


Pivnica Friends


Požeška 41,
Beograd

Telefoni

++381 11 3549 101
+381 64 6411 925
Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.