Namaz od plavog patlidžana

DRŽIMO SE TRADICIJE – recept za ajvar
September 27, 2017
Slatko od dunja
October 13, 2017
 

Sezona plavog patlidžana je punom jeku i savršeno je vreme za njegovu pripremu kroz ukusna jela i namaze. Veoma jednostavan za pripremu, bogat ukusima plavi patlidžan je definitivno kralj jesenjeg povrća. Prvobitno uzgajan u Kini i Indiji u 5. veku da bi se u 16. veku proširio na Evropu.

Za pripremu plavog patlidžana nije vam potrebna velika kulinarska umešnost već samo par dobrih tehnika i recepta. Uz par dobrih namirnica namaz od plavog patlidžana oduševiće sve vaše ukućane, ali i goste.

 
Sve što vam je potrebno za namaz od plavog patlidžana za četiri osobe jeste 500 g patlidžana, 2 češnja belog luka, 5 kašika maslinova ulja, 3 kašike limunovog soka, 2 kašike naseckanih badema, so, crni mleveni biber, 1 kašičica narezanog vlašca, 1 kašičica naseckanog peršuna.

 
Priprema:

Patlidžan narežite na kolutove, propržite u tiganju na kašiki ulja i ohladite. Kada se ohladi dobro ga usitniti u seckalici ili blenderu uz dodatak belog luka, vlašca, peršuna, soli i bibera. Lagano dadajite limunov sok i preostalo maslinovo ulje da biste dobili kremastu smesu. Na kraju umešajte i iseckane bademe. Sluziti uz prepeceni crni ili razani hleb, tortilje ili razne slane krekere.




Restoran "Pink"


Solunskih boraca 16


Telefoni

381 11 2502 091
+381 64 6581 998
Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.