Letnja pita sa breskvama

Savršeno ukrašena jaja
April 4, 2018
Torta od badema
December 6, 2018
 

Sredina avgusta znači ubrzi povratak u školu za neke i kraj lenjih popodneva na plaži za druge. To je najbolje vreme u godini za sakupljanje voća i sezonu voćnih pita kada još ima puno svežeg , bobičastog voća, jabuka i breskvi.
I ne postoji bolji način da se počne sezona pečenja krajem leta, nego sa svežom, slatkom i ukusnom voćnom pitom, pogotovo sa sočnim breskvama koji se nagomilavaju u kuhinji.

 

Ovog puta vam predstavljamo neobičnu, ali veoma laganu za spremanje pitu sa breskvama koja je u Americi poznata kao Peach Cobbler
Sastojci

Testo:
1/2 šolje neslanog putera, topljenog
1 šolja sveobuhvatno brašno
1 šolja kristal šećera
1 1/2 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičica kosher soli
1 šolja mleka
1/2 kašičice melvenog cimeta

 

Fil:

4 šolje rezane sveže breskve,
1 šolja šećera,
1 kašičica limunovog soka,
1 kašičica cimeta,
1 kašičica praška za pecivo.
U srednjoj posudi pomešati sve sastojke i kuvati dok ne dobijete kompot od breskvi.

Priprema:

Uključiti pećnicu na 190C. Otopiti puter i razliti u posudu za pečenje bez mešanja.
Sjedinite brašno, šećer, prašak za pecat, so i mleko mešajući sve dok ne dobijete glatko testo. Sipajte testo preko rastopljenog putera u posudu za pečenje (Nemojte mešati). Sipajte breskve i njihovu tečnost ravnomerno u posudu za pečenje preko esta (Ne mešajte!). Pospite breskve cimetom.
Peći sve dok dok korica ne postane zlatno braon boje, oko 30-40 minuta.
Dozvolite da se ohladi oko 10 minuta pre služenja uz sladoled od vanile.

Kuhinjski saveti:
Ovaj recept se može modifikovati tako da koristi breskve iz konzerve i u to slučaju koriste se 3 konzerve konzervirane breskve i njihov sok.





Pivnica Friends


Požeška 41,
Beograd

Telefoni

++381 11 3549 101
+381 64 6411 925
Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.Gastro vodič je internet portal koji se bavi hranom, pićem, restoranima, životom, glamurom i luksuzom u celini.